Arbetslördag på Hesselby

Vagnhall 2: Under veckan har Väg- och Byggnadsgrus under ledning av Christer Norrby planerat grusbädden inne i Vagnverkstaden inför gjutning av betonggolv.

MÅJ XC 10: Fortsatt arbete med bromssystemet. De flesta ledningarna till förarreglaget har provmonterats och ska testas i veckan. Vi har också provmonterat arrangemanget kring bufferten på buffertbalken och ett av de nytillverkade kopplen har ankommit Hesselby. Förberedelser inför tillverkning av fotsteg och plattformsgrindar sker nu.
En sak som studerats noga är förarhyttens innertak där det varit svårt att härleda olika förändringar som skett både under motorvagnens aktiva tid och under tiden som tvättstuga. Vi har tittat på färglager, spikrader och lister. Nu har vi troligen hittat hur det kan ha sett ut och det betyder också att vi bevarar den svarta färgen från tiden som ångvagn.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.