Vändskivan i Roma

MÅJ-motorvagnens färdigställande har aktualiserat behovet av att ha en fungerande vändskiva i Roma eftersom MÅJ:en inte bör backa hela vägen till Hesselby. Christer har med sin grävmaskin grävt fram betongkransen till Slitebanans gamla vändskiva i Roma. Vändskivans krans var ursprungligen byggd i granit 1902. 1920 byggdes den om med en krans i betong för att det då nylevererade ångloket SlRJ 3 Dalhem skulle kunna vändas på den. Idag plockades själva vändskivan fram av Berni och Leif. Den kommer från Axvalls station i Västergötland och är en gåva från Anten-Gräfsnäs Järnväg. Vändskivan ska förlängas ett par dm i varje ände och målas. Även stödhjul och pivot ska göras i ordning och målas.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.