Rapport om rälsbussen

Det var ett tag sen vi uppdaterade er om rälsbussprojektet. Just nu har takstolarna i A-änden kommit på plats och bygget av förarhytten i B-änden pågår. När detta moment är färdigt är stommen komplett. Då vidtar bygge av drivlina. Samtidigt har de normalspåriga boggierna från den danska Skinnebusen smalats in till 891 mm av Maskin & Marinteknik i Etelhem. Återstår att smala in hjulaxlarna så kan rälsbussen placeras på egna hjul.

Vi samlar in pengar för att driva detta projekt vidare. Målet är att skapa en replik av rälsbussen SJ Yo1p 690, alias SlRJ BYo 8. Sätt in pengar på Gotlandstågets bankgiro 271-5053 och ange ”Rälsbuss” och namn + adress. Stort tack till de som redan bidragit!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.