Bansyn inför årets första chartertåg

Om mer än sex veckor har gått sedan senaste trafik måste enligt vår föreskrift GHJF 14 en bansyn göras. Syftet är säkerheten främst. Bansynen innebär att banchefen eller den som denne utser, tar sig fram längs med banan och ser efter att inget träd har fallit över banan, någon sättning eller erosion med mera har skett. Bansynen kan utföras med lokomotor, motor- eller cykeldressin. Idag använde banchefen en mountainbike och cyklade skakigt mellan rälerna från Roma till Hesselby på 40 min.
Allt var i sin ordning och banchefen ansåg att det var som att köra ett pass med tryckluftshammare.

Anledningen var att ett chartertåg skulle avgå mot Roma och sedan tillbaka till Nygårds. Vi kör vintertrafik i solskenet!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.