En tågbefälhavares dag på GHJ – 2 augusti

Idag har jag tjänstgjort som tågbefälhavare. 
I år lite annorlunda än andra år. Som vanligt ansvarar jag för säkerheten ombord. Men i år klipper vi inte biljetterna på tåget och går inte heller genom vagnarna för att ropa ut hållplatser och stationer.
Men med hjälp av våra högtalare i vagnarna hälsar jag våra resenärer välkomna på Hesselby station och berättar kort om resan och om våra anpassningar, som att vi bara säljer biljetter till hälften av platserna.

Guidningen på Tule sker även i år i samarbete med Vuxenskolan men i år sker den genom att jag kopplar in en elkabel och tar med mig 25 meter kabel och mikrofon och berättar utanför tåget om den gotländska järnvägshistorien. 
Det funkar jättebra tack vare de förnämliga högtalarna och förstärkaren som Stefan på #pakompaniet har försett oss med.

Idag var Roma station inte bemannad, så jag låste upp och sålde de 25 biljetterna till de resenärer som reste därifrån under dagen.

När vi summerar dagen så är 130 resenärer denna soliga och varma dag bra. Tack till alla som rest med oss och därmed bidragit till vår verksamhet. 
Gör gärna en resa i tiden du med. Veckorna 32 och 33 kör vi onsd, torsd, lörd och söndagar. Tack, Rickard för bilderna på Tule.

//Daniel