MÅJ-dag på Hesselby

Vi visade motorvagnen för alla de som på olika sätt bidragit till renoveringen och utan vilkas insatser vi inte kommit så här långt. Tack!
När motorvagnen dessutom kommer ut så är det lättare även för oss att se helheten. Det börjar närma sig premiär!

MÅJ XC 10

Skrap- och målarkväll i sommarvärmen. En underbar kväll, samma dag som vi hade trafikpremiär för sommartrafiken. Skrapgänget körde vidare och skrapade innertaket i stora kupén, som är den sista stora ytan kvar att skrapa. Det är ett mödosamt jobb som tar tid och är obekvämt. Samtidigt har vi börjat grundmåla vagnens inre. Vi hann måla taket i förarhytten, samt ett par väggar. Målet är att hinna måla vagnen till strax före midsommar, då är meningen att väggarna ska ådringsmålas. Samtidigt går övriga arbeten med plattform och korg vidare.

Kryssningståg och banbesiktning

I torsdags rullade ett av säsongens alla kryssningståg. Den här gången för amerikanska turister. Under torsdagen och fredagen har våra egna banbesiktare, Berni, Daniel och Leif genomfört den årliga banbesiktningen av alla 18 växlar och 6,5 km bana plus sidospår. Inga allvarliga brister upptäcktes. Det är vi glada för!

Vi hann även med att med lövblås blåsa rent alla växlar och delar av banan. Löv och annat binder fukt och det är varken bra för räls, växlar eller slipers.