Veckans bilder från Hesselby station

Lokomotorn SJ Z4p 312 – Roberth arbetade med knutkorset för kardanaxeln, tog bort gammalt gummi som ska gjutas nytt vid Trelleborg Sigma.
SJ Bop 878 – Cenita slipade sofframarna. Stefan grundmålade taket. Gardinhållare från Bautzenvagnen (Bop 887) ska anpassas till 878. Foton: Stefan Krafft

Renoveringen av SJ Bop 878 är i full gång

Alla soffor kläs om och invändigt ska vagnen målas om i de färgerna som vagnen hade på Roslagsbanan på 50-talet. Vagnen ska göra GHJ-debut i Tomtetåget 27/12.

Motortrallor mm på normalspår

Vår normalspårssektion har under veckan samlats på spårspannet vid Vagnhall 2. Det är Berni, Stefan och Leif som har samlat våra två motortrallor, boggierna från den danska Skinnebussen och några normalspårsaxlar. Motortrallorna är två bedagade sådana som vi på sikt hoppas kunna bygga en fungerande med 891 mm spårvidd av de två icke fungerande. Motortrallorna är ett slags pick-upfordon på järnvägshjul och de byggdes för banavdelningens behov. En av dem saknar det fjärde hjulet och det löstes genialt med en u-balk som klämdes fast under flaket och sedan var det “bara” att lyfta upp den lite med traktorn och därefter dra den på plats. Vill DU renovera en motortralla är du mycket välkommen att höra av dig!

Allhelgonatåget 31/10 – del 2

Här kommer bilder även från eftermiddagens tåg, med våra särskilt fint uppklädda resenärer! Vi hade fint väder, fantastiska höstfärger, vindstilla, 10 grader varmt och 168 glada resenärer! Kaminerna eldades det i så vi fick lite härlig rök från tågen och varma kupéer!
Vi planerar för ett efter nuvarande omständigheter anpassat TOMTETÅG söndagen 27 december. Det som är klart är att det enbart kommer att finnas förbokade biljetter för varje avgång. Vi återkommer med mer information under hösten.
För att se en bild i större storlek. Högerklicka på bilden och välj “Visa bild i ny flik” 

Allhelgonatåget 31/10 – del 1 + Arbetslördag

Arbetslördag på Hesselby i kombination med trafikdag. Allhelgonatåget rullar för fullt till Roma. Samtidigt höll maskinavdelningen på att samla delarna till Dalhem på ett ställe. Thomas jobbar med bromsen på Venavagnen och skyddsplåtarna på plattformarna har kommit på plats. Det hölls byggmöte kring MÅJ XC 10. Underredets alla delar har tillverkats och ska monteras. Dessutom håller arbetet med korgen på att komma igång. Tillverkning av nya fönster är på gång och snickeriet ställs i ordning.