Föreningens aktiviteter

Vill du bli aktiv i tågtrafiken, lära dig köra ång- och motorlok och hjälpa till med renovering och underhåll av lok, vagnar och  stationsområdet? Vi behöver DIG! Se nedan:

IMG_3415Alla som kan, kom ut till Hesselby och hjälp till, Kom vilken vardag som helst, eller på våra arbetslördagar.

Vardagar: Vårt gubbgäng jobbar ett par dagar i veckan med vagnrenovering mm.
Våra anställda finns på plats månd-torsdag. Så det finns alltid någon att fråga om vad som behöver göras!

Arbetslördagar: De aktiva samlas till arbetsdagar den tredje lördagen i månaden under sept-maj, se: http://forening.gotlandstaget.se/event/arbetslordag/
Välkomna till Hesselby från kl. 0900
När Jernvägskaféet har öppet och serverar lunch så bjuder föreningen deltagarna i arbetslördagen på det. Kaffe finns!

Filmkvällarna är tyvärr inställda i höst pga. bristande intresse:
Under våren träffades vi träffas i Hesselby stationshus i Dalhem och såg på filmer om Tåg och pratade Tåg! Medlemmar  och andra tågintresserade hälsades välkomna. Kaffe och Smörgås fanns. Se:
Vi träffades kl. 1900 den första måndagen i månaden feb-maj

Banarbetsvecka 2019: Vi anordnar en banarbetsvecka lördag 21/9 samt månd 23/9 – onsd 25/9. Vi kommer främst att arbeta med spårlyft och justeringar samt även med slipersbyten. Möjlighet till övernattning på stationen finns.

Årsmöte: Föreningens årsmöte hölls lördagen den 30 mars 2019 kl. 14.00 i Hesselbysalen. Förutom årsmötesförhandlingar hade vi kaffeservering.

Höstmöte: Söndagen den 17 november kl. 14:00 anordnar vi höstmötet. Vi återkommer med program.

Utbildningar som anordnades vintern 2018 i samverkan med Vuxenskolan

Vill du…
Vara med i trafiken – vara konduktör, bromsare eller tågbefälhavare?

I vinter/vår arrangerar vi en TRAFIKKURS och en LOKFÖRARKURS
För mer information och anmälan, kontakta Staffan Beijer 0705-830519 eller ordf@gotlandstaget.se

Är detta något för dig? Varmt välkommen!

Avrostning SÄO meddelas senare

Tomtetåget avgår lördagen den 29 dec. 2018